TIVOLI REVYEN • GLASSALEN

★★★★★☆

Foto: Camilla Winther

ANMELDELSE TIVOLI REVYEN: TILBAGE PÅ TOPPEN

Efter noget af en maveplasker i sidste sæson gør Tivoli Revyen comeback i en vital og stærkt underholdendende 2024-udgave, der crawler sikkert i mål og ekspederer Den Gamle Haves ikoniske morskabsteater tilbage til toppen af dansk revy.

Tivoli leverer uhyre veldrejet underholdning i et populært cast med veteranerne Lisbet Dahl og Thomas Eje i front, super veloplagt flankeret af talenter som Rikke Buch Bendtsen, Rikke Bilde og Mikkel Becker Hilgart. Sikre kort i et både klædeligt og dygtigt mix med nye navne, der giver den hele armen og får Glassalens ruder til at klirre.

Besætningen toppes af James Price i spidsen for et fedt band, der pacer forestillingen frem i en klassisk, dynamisk showscenografi af Kirsten Brink.

Der fuld plade i alle genrens discipliner – herlige parodier på aktuelle politikere, opfindsomme monologer med drøje hug til tidens dagsordener, en ægte rørende vise om umulig kærlighed i slør og kalot – og en vellykket frækkert af en sketch, der bogstaveligt talt får publikum til at skrige af grin.

Lisbet Dahl finder møl i klædeskabet, og en skadedyrsbekæmper  må hidkaldes for at få has på uvæsenet. Det hele kompliceres selvfølgelig ved, at problemet befinder sig i soveværelset, og at Lisbet samtidig har fået besøg af sit voksne, fertilitets-fokuserede barnebarn og hendes kæreste, der sammen misforstår situationen.

Et skønt set-up på nippet af Fawlty Towers niveau.

Da Thomas Eje som skadedyrsbekæmper fastslår, at pelsen må fjernes, det er i øvrigt heller ikke moderne mere, knækker publikum helt sammen grin. Det bliver endnu bedre, da barnebarnets kæreste således opmuntret forsøger  at slå mønt på situationen. – Skat, dér kan du selv høre, det er jo også dét jeg siger….

Thomas Eje leverer professionelt i et lidt forudsigeligt Linje 3 potpourri men er måske allerbedst i sin brandgodt eksekverede parodi på Donald Trump, der tænker at bosætte sig i her til lands og fyre Kong Frederik for at gøre Danmark Margreat again!

Foto: Camilla Winther

Støjberg får én på cowboyhatten i et skønt countrynummer med bonderøv, Dannebrogsflag og røde pølser, Daddy Vanoplslagh bliver hængt til tørre i et prægtigt hiphop-nummer, Lisbet Dahl gør comeback som Lars Løkke i den velskrevne satrievise Lunt I Svinget og Mette Frederiksen vil bare have en orden inden hun skrider. Topskønne maskeringer og gode tekster trækker fortjente klapsalver.

Flere stikpiller til den politiske elite uddeles i en slags pastiche på Dirch Passers klassiske topnumre om Kulmulen og Mudderkliren, da vi tages på en slags ornitologisk ekspedition i gummibåd til Christiansborg-sumpen, for at se på bl.a. partihoppere og spinsvin.

Foto: Camilla Winther

Helt så svidende uartigt og uforskammet, som nogle elsker fra f.eks. Platt-Form og Rytteriet, bliver det velnok aldrig, men mindre kan også gøre det.

Der er smæk i luften og ører i maskinen fra start til slut, men under det hele løber en Tivoli’sk lune, der giver uartighederne en høflig charme. Gør det noget?

Foto: Camilla Winther

Finalen er et kodylt glansnummer, der sender showet helt til tops. Som en kæk kommentar musicalbranchens hit-snylteri, præsenterer Tivoli Revyen en slags trailer til en fiktiv BADEHOTELLET THE MUSICAL, hvor alle de elskede karakterer fra TV2  moses sammen i en crazy  slutspurt, der lægger hele salen ned i en abeskøn medley, som godt måtte have været dobbelt så lang.

Lisbet som den grovmundede grosserer Georg Madsen er ubetalelig. Helene/Stenspil parodien er topklasse og kors, hvor vi dog bare savner Hr. Weyse.

Der er fem stjerner fra Det Sku’ Du Se til et show i topklasse. God fornøjelse.