FASHION PÅ TEATER FÅR 302

 

★★★

ER FASHIONISTER FASCISTER?

 

Fashion på Teater Får 302’s intimscene i Toldbodgade kradser i modeverdenens glinsende overflade.

 

Hvis Fashion var en styreform, var den ikke demokratisk. I hvert fald ikke i det billede, forestillingen FASHION maler for publikum i en vild serie af illustrerede statements med fuld knald på kostumerne, musikken og energien.

Grimhed er et degenrerende element i vores organisme, der skal udslettes.

Følg strømmen, tilpas dig eller dø, proklamerer de to ældre fashionistas/modeautoriteter, der som en slags ypperstepræster i designerhvidt repræsenterer Planet Fashions kapitalistiske, fascistiske monster.

Teksten er et fletværk af citater og oneliners, der fører os gennem historien med de fire unge, der trækkes gennem modehelvedets skærsild. En verden hvor de smukke styrer og de grimme er nederst i hierakiet.

Kostumerne af den danske modedesigner Nicholas Nybro er forbløffende og der er fuld æde på musikken hele vejen igennem.

Portrætterne af ’Kaiser’ Karl Lagerfeldt (RIP) og Anna Wintour, – chefredaktør for amerikansk Vouge og inkarnationen af ren mode-ondskab – er rammende og ret herlige. Forestillingen er i øvrigt en co-produktion med Theatre Academy of Helsinki.

Vi kan hurtigt blive enige om, at hele stykkets idé og præmis er strammet til det yderste.

Det er der mange fortællinger, der er, når man vil nå ud med et budskab. (Tro mig, jeg arbejder i reklamebranchen.)

Men selvfølgelig er der en pointe og en vis sandhed, man kan tygge lidt på, mens man nyder showet og al den energi, der kommer så tæt på, i det lille teaterrum med plads til blot 50 tilskuere.

Forestillingen varer lidt over 1 time. Den rusker dig godt igennem og efterlader dig med et smil på læben.

Er du til et fix af moderne intimteater med politisk kant og humoristisk sans, er det én, du skal se.

DU FÅR 302

Har du også undret dig over teatrets sære navn?

Jeg er for nogle år siden blevet fortalt denne historie, der er så sær, at den kunne være sand.

ARTE var et 80’erne en slags billetkontor for teatrene i København. Oprindeligt hed det Arbejdernes Teater og tilbød rabat- og abonnementsordninger for at få flere i teatret. Sympatisk kulturpolitik. Lad os få noget mere af den slags.

På et tidspunkt er man hos ARTE ved at udarbejde et abonnementskatalog for den kommende sæson, hvor hvert teater selvfølgelig opføres ved navn samt et nummer i systemet.

Det lille intimteater i andelslejligheden i Toldbodgade 6 er imidlertid så nyt, at det endnu ikke har besluttet sig for et navn, der efterfølgende skal matches op med et tilhørende nummer.

Til sidst kan ARTE ikke vente længere, da kataloget skal i trykken. Derfor ringer man en sidste gang til teatret, der stadig ikke har besluttet sig. Godt så, lyder det fra ARTE-medarbejderen, der er nødt til tage en rask beslutning. Du får 302!

Måske er det en skrøne, men sådan fik jeg den altså fortalt. Teatrets hjemmeside har en anden forklaring. Så kan du selv vælge.