WICKED • TIVOLI

★★★★★☆

Foto: Emilia Therese

ANMELDELSE WICKED: EFTERÅRS FERIE FAMILIE HIT I TIVOLI

Wicked er en overmåde veldrejet feelgood musical, der er som skræddersyet til efterårsferien i Tivolis stemningsfulde halloween udsmykning. Som forestillingens varemærke i heksehat og grøn make-up up brager Nanna Rossen ud over rampen med imponerende energi og vokal power i historien om venskaber, fjendskaber og lederskaber, der ikke altid er, hvad de giver sig ud for at være.

Foto: Emilia Therese

Produktionen er på Tivoli-besøg fra Fredericia Musicalteater og leverer på overbevisende niveau med et stærkt sangercast, spektakulær scenografi og et velspillende band, der banker Stephen Schwartz’ effektive Broadway-style soundtrack af i en velgørende pågående, kompakt sound.

Foto: Emilia Therese

Som anden halvdel af det umage heksevenindepar Glinda og Elphaba er Johanne Milland en fryd med imponerende kostumearbejde fra Lotte Martine Blichfeldt og Anna Juul Holm.

Fortællingen står på skuldrene af The Wizard of OZ, og er helt ærligt ikke altid lige nem at fange alle detaljerne i. De store linjer er dog til at begribe, med opbyggelige tematikker omkring mobning, magtmisbrug og romantik.

Foto: Emilia Therese

I tilgift får man et virkelig professionelt show i Thomas Agerholms dynamiske iscenesættelse og Reumertvindende Benjamin La Cours drønflotte scenografi.

Foto: Emilia Therese

Wicked vil behage et bredt publikum og er en perfekt familieudflugt med højt underholdningsniveau i efterårsferien.

Musicalen er en international record-breaker med 60 mio. solgte billetter på verdensplan. Til næste år er der premiere på første del af filmudgaven med Ariana Grande i den ene hovedrolle i det, der bliver én af de dyreste musicalfilm i historien.

Jeg så musicalens Westend-udgave i London for få år siden, og denne danske produktion holder så absolut niveauet med sine veleksekverede, magiske effekter og virkningsfulde ensemble-koreografier.

Fem stjerner og god fornøjelse fra Det Sku’ Du Se.