TOP 20 ANMELDELSER PÅ VEJ

 

TOP 20 ANMELDELSER PÅ VEJ

 

Overblik over premierer og vigtige teaterbegivenheder, du snart kan læse om på Det Sku’ Du Se.

Glæd dig! Efter lang teatertørke venter en velgørende byge af spændende opera, musicals, skuespil, awardshows og sæsonlanceringer både herhjemme og i udlandet.

Tjek Det Sku’ Du Se TOP 20 ANMELDELSER PÅ VEJ og se, hvad der er i vente. Listen er i tilfældig rækkefølge og med alle corona-forbehold. Hold dig løbende opdateret på vores nyhedsbrev.

 

1. RIGOLETTO I BREGENZ

 

Den store, udendørs opera-arena ved den maleriske Bodensee i østrigske Bregenz, kender du måske fra Kasper Holtens spektakulære opsætning af Carmen dernede for et par år siden. Den, hvor Carmen møder sit endeligt ved druknedød i søens stille vand – så kan hun lære det, den tæve!

Operaen er også ramme om en vild shootout scene i James Bond filmen Quantum of Solace, fermt krydsklippet med en synkron sceneopførelse af henrettelsen i Tosca og tilsat et hav af nederdrægtige typer i smokings – herunder sågar Jesper Christensen.

Tjek lige den her trailer…… https://www.youtube.com/watch?v=y78SoiOSPSc

Bregenz gentager den højst originale succesopsætning inkl. gigantisk sceneopbygning, når Rigoletto opføres over sommeren. Det er klart en rejse værd og jeg ser frem til at dele oplevelsen med Det Sku’ du Se’s læsere.

Rigoletto spiller fra 21. juli til 22. august i alt 28 gange.

Billetter, info og trailer https://bregenzerfestspiele.com/en

2. ANNA NETREBKO I TOSCA
SALZBURGER FESTSPIELE

 

Forventningerne er i top, når verdensstjernen Anna Netrebko indtager titelrollen i verdens bedste opera – Puccini’s Tosca.

Der bliver med garanti raslet taktfast med juvelerne, når det über-stilige overklassepublikum til denne længe ventede forestilling ved Salzburger Festspiele har grædt sig gennem hendes version af Vissi d’Arte. Jeg kan ikke vente.

 

3. MIT NAVN ER GRETA
KLIMAKRISE PÅ AVENY-T


Aveny-T skaber en helt ny forestilling om pigen Clara, der vil være som sit største idol,  Greta Thunberg.

Måske mener du, at Greta er verdens uden sammenligning mest næsvise, øretæveindbydende teenager, men på bare to år har hun altså skabt en global bevægelse, som har forandret verden.

‘Mit navn er Greta’ er en hyldest til ungt oprør, som medførte den største globale forandring en ung generation nogensinde har skabt. Kom med når Aveny-T bruger scenen til dem, der gør en forskel.

 

4. WAITRESS
HITMUSICAL PÅ DET NY TEATER

 

Der forventes feelgood for alle pengene, når Det Ny Teater åbner med hit musicalen Waitress med altid knippelgode Maria Lucia som Jenna, der er servitrice og mester-tærte-bager og drømmer om et lykkeligere liv.

Med opbakning fra veninderne sætter hun forandring på menuen i en rørende, morsom og opløftende musical, som er en tiltrængt hyldest til livet og kærligheden.

Vi glæder os!
 

5. KGL.TEATER SÆSONLANCERING
HIGHLIGHTS

Hvad skal vi se i næste sæson? Teaterchef Kasper Holten guider os gennem sæson 2021-2022 præsentationerne fra balletmester Nikolaj Hübbe, operachef John Fulljames og skuespilchef Morten Kirkskov.

Kan ses live på Facebook mandag 10. maj kl. 19. Det Sku’ Du Se spotter sæsonens highlights.

https://video.kglteater.dk/teaser-til-saesonlancering-2122-pa

 

 

 

6. INTERNATIONAL OPERA AWARDS
TJEK PÅ DET BEDSTE AF DET BEDSTE

 

Det Kgl. Operakor er blandt de nominerede til International Opera Awards, der giver dig mulighed for at være på forkant med det bedste af det bedste i dette streamede awardshow, der tegner til en god aften foran skærmen.

Billetter og info https://www.eventbrite.co.uk/e/2021-international-opera-awards-virtual-event-tickets-142505751539

 

7. SOMMER I TYROL
CRAZY KOMIK PÅ FOLKETEATRET

 

Instruktør Rolf Heim har bearbejdet med en kærlig hilsen til komedie-serien Halløj på Badehotellet og et skævt blik på den danske filmversion af denne elskede, musikalske komedie.

Efter den fornemme, ’seriøse’ opsætning af Ordet, er Folketeatret tilbage i den lette, folkelige genre. Letter det, eller dumper det?

 

8. JEG ER JO LIGE HER
ANNE LINNET ISCENESAT PÅ DET KGL. TEATER

 

Måske årets musikforestilling med alle Anne Linnets største hits.

Det Kongelige Teater har fået adgang til hele Anne Linnets musikkatalog og digter sig frit ind i Anne Linnets intense og længselsfulde univers.

Anne Linnet skriver om sit eget liv, men sangene handler også om dig og mig, om os alle sammen. Hendes enestående tekster og legendariske sange rammer plet i vores hjerter igen og igen.

Skuespillere, dansere og et liveband på Gamle Scene tager os med os på en sjælfuld og musikalsk rejse ind i Anne Linnets verden af passion, køn og kærlighed.

 

9. EBBERØD BANK 2.0
SKUESPILHUSET


Grin, græd eller begge dele, når Det kgl, Teater præsenterer en rasende morsom og satirisk hudfletning af bankverden i en ny farce på skuespilhusets Store scene.

Hele det økonomiske system står for skud, når komikerduoen Frederik Cilius og Rasmus Bruun, bedst kendt fra Radio24syvs Den korte radioavis, står på scenen i instruktør og dramatiker Heinrich Christensens satire, inspireret af folkekomedien fra 1923.

 

10.ELEKTRA I SALZBURG
SALZBURGER FESTSPIELE

Salzburger Festspiele har bl.a Elektra på programmet, som en slags follow up til den vidt anmelderroste Salome – også en Strauss opera – som for nylig spillede to sæsoner i træk, og som er noget af det mærkeligste, jeg har set på en operascene.

Bl.a. indgik en rigtig hest, der traskede rundt i et stort rundt fangehul, som en del af operaens superæstetiske, men også noget subtile symbolik.

Da jeg selv rider lidt, er det mig fortsat en gåde at hesten ikke flippede helt ud ved mødet med Strauss’ ret avancerede musik, der kan være stressprovokerende, selv for den menneskelige hørelse.

Sidst jeg selv blev smidt af, var i øvrigt da jeg nynnede Sinatra-klassikeren (Fly Me To The Moon) for en hest ved navn Moon ude i Dyrehaven. Mere skal der nogle gange ikke til – man skal være lidt forsigtig med den slags.

Elektra er et værk, man skal forberede sig til at nyde og forstå. Sådan kan opera også være, og jeg håber det vil lykkes at formidle oplevelsen på en måde, der vil give mening for læserne af Det Sku’ Du Se.

https://www.salzburgerfestspiele.at

 

11. MASKARADE
KÆRLIGT OPERAGENSYN PÅ GL. SCENE

 

Kasper Holten Flytter Carl Nielsen/Holberg klassikeren frem til vor tids bedre borgerskab i en frisk og finpudset up-to-date udgave.

Maskerne falder for unge og ældre i denne genopførelse af Maskarade.

Det Kongelige Operakor, danserne. Den Kongelige Operas solister folder sig ud i populære og bærende roller i den finurlige forvekslingskomedie. Det bliver en fest!

 

12. HOBITTEN
ULVEDALENE

Hobbitten udfolder et af alle tiders største og mest elskede eventyr i Dyrehaven

Hele familien kan opleve fortællingen om den stilfærdige hobbit, Bilbo Sækker, der pludselig befinder sig midt i en dramatisk kamp mellem det gode og det onde.

En kamp, hvor farerne lurer i alle skygger, og hvor mørke kræfter truer med at opsluge hele verden.

Det Kgl. Teater står bag Nordeuropas største teatershow med imponerende scenografi, heste, halsbrækkende stunts, overraskende special effects og meget, meget mere, som vi glæder os stort til at anmelde.

13. GALATHEA 3000
MUNGO PARK

Der var engang en mytisk græsk konge ved navn Pygmalion, som i sin væmmelse over kvinder, skabte en statue af sin drømmekvinde og kaldte hende Galathea.

Pygmalion forelskede sig med det samme i statuen, der var skabt i hans eget billede, og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Troede vi. For nu giver Mungo Park efter 2000 år endelig scenen til Galatheas side af historien. Og den er mildt sagt ikke helt den samme.

Vi glæder os BIG TIME til at møde Galathea 3000 på et af Danmarks mest interessante teatre.

14. PHILIP GLASS: CIRKUS DAYS AND NIGHTS
MALMØ OPERA

 

Circus Days and Nights er en sensationel og overraskende debut for en helt ny genre: Cirkusopera!

Komponeret af den legendariske tonesætter Philip Glass, et nyt værk som får urpremiere på Malmø Opera, inden forestillingen tager på verdensturné. I rollerne ses både operasangere og cirkusartister, og det bliver virkelig spændende at se hvad succes-teaterchefen Michael Bojesen har i ærmet denne gang.

 

15. ÅRETS REUMERT
KOM MED TIL DET STORE AWARDSHOW

 

Ambitionen med Årets Reumert er at inspirere publikum og hylde scenekunsten.

Når Årets Reumert 2021 går i luften 6. juni i Odense, bliver det ikke kun med et nyt arrangørhold, men også med et stort prisshow, en ny jury og to nye priser.

Det er her, du holder dig a jour med kunstnere, forestillinger og teatre, der er ekstra værd at holde øje med.

Få referatet på Det Sku’ Du Se.

 

 

16. AMERICAN IDIOT
PUNK-MUSICAL PÅ ØSTRE GASVÆRK

 

Højenergisk og anmelderrost punkrock-musical.

Sommerens musicalbrag baserer sig på Green Day’s ikoniske album, omdannet til musical af bandets forsanger Billie Joe Armstrong.

Green Day’s American Idiot er en musikalsk tour de force –  en moderne dannelsesrejse, hvor kontraster mødes i storslået scenografi, når smukke melodier udfolder sig, spillet af et live rockband sammen med en strygertrio i Østre Gasværks rå interiør.

Vi ser frem til at anmelde et brag af en forestilling – der blir med garanti ornli’ smadder på!  Tjek evt. den her hollandske piratoptagelse…

https://www.youtube.com/watch?v=5RzGF18TuFw

 

17. TRISTAN OG ISOLDE MED JONAS KAUFFMANN MÜNCHEN OPERA FESTIVAL

Med stjernetenoren Jonas Kauffmann på hjemmebane åbner München Opera festival i slutningen af juni.

Hvis den altså gør. Pt. er der højt corona-pres i Tyskland og usikkerhed om festivalbilletterne i forhold til evt. reduceret tilskuerkapacitet.

Det Sku’ Du Se tager dig hvis overhovedet muligt med til åbningsforestillingen Tristan og Isolde tirsdag 29. juni på Bayerischer Staatsoper med Jonas Kaufmann i titelrollen i Wagners mesterværk. Det lægger op til at blive en kæmpeoplevelse for operafans.

 

18. CECILIA BARTOLI & HÄNDEL
SALZBURGER FESTSPIELE

Mon ikke det bliver fantastisk, når verdens bedste koloratur-sangerinde, mezzo’en Cecilie Bartoli går på scenen i Salzburg i Händels ’Trifono’,som overraskede ved sin overdådige musik, i København og Malmø for få år siden. Glæd dig til  anmeldelsen.

 

19. RHINGULDET
MÜNCHEN OPERA FESTIVAL

 

Dagen efter München-festivallens åbning gælder det Rhinguldet med ’vor egen’, svenskfødte københavner-favorit John Lundgren som slagkraftig Wotan, hvor Det Sku’ Du Se også håber at kunne rapportere direkte fra ringside.

Festivalen fortsætter til slutningen af juli. Restbilletter forventes til salg fra 12. juni. Pøj pøj med det.

Vi glæder os!

 

20. ABSOLUTE SHAKESPEARE
ØRSTEDSPARKEN


Absolute Shakes – vol. 6
er et remix af Shakespeares mest populære tekster. I ægte “Absolute” ånd samles det bedste af det bedste fra Shakespeares i en collage på tværs af genrer og temaer.

Et folkeligt Shakespeare opsamlingsalbum med alle hans hitsingler, der til alle tider igen og igen har toppet scenekunstens Billboard Top 100.

Man genkalder sig  sig sidste sommers helt skønne, skamløst gakkede udspil fra samme skuespiltrup og glæder sig mægtigt til at anmelde løjerne  fra Ørstedsparken.