EN SKÆRSOMMERNATSDRØM PÅ BETTY NANSEN

 

★★★★★

BRAGENDE SJOVT OG HELT UDE I SKOVEN

 

Peter Plauborg vælter Betty Nansen i et urkomisk kaos af En Skærsommernatsdrøm 

En Skærsommernatsdrøm er et af Shakespeares mest opførte og elskede værker. Og det vil nok være en fordel at have set det før, hvis du vil have en chance for at forstå, hvad der sådan helt præcist foregår i den absurd indviklede handling. Men farer du vild i plottet, gør det ikke noget. Elisa Kragerups bud på klassikeren er brandskægt, veloplagt og helt sikkert en rejse værd!

Historien er i forvejen udtænkt som en meta-lagkage, hvor skuespillerne spiller skuespillere, der skal opføre et skuespil til en dobbeltbryllupsfest, hvor parterne i øvrigt ikke helt har fundet hinanden endnu. Festen og skuespillet skal desuden afholdes i en skov, hvor diverse alfer med andre dagsordener og hang til trylledråber blander sig og gør forvirringen total. Og så er det hele i øvrigt bare en flagrende drøm…..

Forestillingen er et festfyrværkeri af gakkede indfald og tidstypiske referencer. Det fyger med selfies og livestream fra mobiltelefoner, som skuespillerne iscenesætter sig selv og hinanden med. Brandskægt og rasende godt udført.

Scenografien indrammer på det herligste en søvngængeragtig stemning af David Lynch’s Twin Peaks skovmagi med dybrøde scenetæpper og sær musik i sære rum.
Husker du twang-guitaren fra Twin Peaks forstår du, hvad jeg mener.

I centrum for komikken står en helt genial power trio af Peter Plaugborg, Mikkel Arndt og Niels Ellegård.

De tre sammen som de håbløse skuespillere, der er sat til at optræde ved brylluppet (og som i øvrigt vil blive dræbt hvis det ikke er godt) – er ren magi på scenen og deres diskussion af, hvordan stykkets alt for mange roller skal fordeles på de tre, er noget af det sjoveste, jeg har set længe.
Mikkel Arndt gør sig trods store protester usædvanlig godt i dametøj – Niels Ellegård kæmper bravt for at holde sammen på det hele – og som scoopet på denne premiereaften giver Peter Plaugborg den hele armen i et kodylt gennembrud som komisk stjerne a la Jaques Tati lavet af ren gummi.

Det hele er såre sært og meget underholdende, Betty svigter sjældent sit publikum og heller ikke denne gang.

Der er basis for en god aften i teatret -og lidt at tygge på, når du har grinet af.

For hvad pokker var det lige der foregik, og hvor blev det af, da drømmen sluttede i et tæt lydtapet af sms-swush’er fra stykkets finale tableau, da nogle fik hinanden, og vi andre gik småforvirrede og smilende derfra..

 

FRANSK MED KANT PÅ MÊLÉE

Ikke langt fra Betty ligger Mêlée, en herlig lokal bistro, der gør sig i klassiske franske retter med kant.

Varm op til den gode aften på Betty hos Mêlée på Martensens Allé i gåafstand derfra. Jeg kan ufortøvet anbefale den smukke servering af kammusling/helleflynder i rosenkål, muslingesauce og dild. Onglet’en med confiteret hvidløg og rødvinssauce var heller ikke spor tosset – ledsaget af et godt glas fra det spændende vinkort. Velbekomme.