STORM OVER RAMASJANG PÅ ØSTRE GASVÆRK

 

★★★★★

 

STORMENDE SKØN RAMASJANG I GASVÆRKET

 

Storm over Ramasjang blæser hele familien bagover i en fejende flot forestilling i en grandiøs opsætning der holder publikum fanget fra start til slut.

Foto: Miklos Szabo

Stooop, kommanderer hr. Skæg, mens hele Østre Gasværk sprutter af grin, I skal ikke ødelægge mit dårlige humør!

Man kan slet ikke lade være med al elske denne stort opsatte børneteaterforestilling med de elskede tv kändisser – snusfornuftige Motor Mille, skrupskøre Onkel Reje og den komisk kantede Hr. Skæg, der sammen med furien Frk. Storm blæser hele familien bagover i en fejende flot familieforestilling i en grandiøs opsætning, som man kun sjældent ser i børneteatret.

Scenograf og kostumedesigner Mie Riis Christiansen trækker for alvor stikket hjem med en kæmpemæssig, fabulerende skøn scenografi og et kostumedesign, der bobler af legesyg kreativitet. Det hele bakket imponerende flot op af sprudlende lysdesign af Brian Njie og Morten Frank.

Der er virkelig noget at se på, mens løjerne flyver over scenen i skønne sange, herlige dansenumre og luftakrobatik. Det er godt, det er sjovt, men det er også lidt farligt, som min 4-årige ledsager konkluderede, da vi havde klappet af efter en times effektiv underholdning, der fastholdt børnebørnenes interesse fra start til slut.

Dét på trods af – eller måske netop fordi handlingen og plottet er noget en-dimensionelt og forudsigeligt, hvis man nu skal lægge ansigtet i bedrevidende voksenfolder.

Men fald lige ned – man kan også bare læne sig tilbage og nyde, at man for en gangs skyld selv kan hitte rundt i, hvad der foregår.

Der ud over tror jeg ikke, man kan overvurdere hvor stærkt det faktisk virker på det helt unge publikum af digital natives at se deres tv-helte i go’ gammeldags LIVE.

Onkel Reje er gået i land på den golde klippeø, hvor Frk. Storm går og savner kærlighed og ægteskab.

Frk. Storm er dragende dæmonisk gestaltet af en brand-skøn, operasyngende Andrea Pellegrini i det store skrud af et Nattens Dronning-møder Cruella de Ville-kostume.

Så det er bestemt ikke så mærkeligt, at Onkel Reje lader sig forhekse, glemmer hvem han er, og snart synes tabt for vennerne Motor Mille og hr. Skæg, der gudskelov er på sporet…

Mon ikke det lykkes at overkomme alle udfordringerne ved fælles hjælp og genetablere fællesskabet. Bare man husker at tro på sig selv og hinanden.

En 100% sweet og opbyggelig pointe, som det hører sig til i genren – og med en sød udgangsbemærkning fra den giftelystne Frk. Storm, der siger – jamen jeg vil ikke være mig selv. Jeg vil være nogens. Er det i grunden ikke dét, vi alle sammen vil.

Storm over Ramasjang er et super festligt, klart efterårs-hit i Østre Gasværk og produceret i samarbejde med DR, der igen beviser, at public service er alle pengene værd. God fornøjelse.

HAR DU PRØVET DET SKU’ DU SE QUIZZEN

Du læser dette, fordi du læser kulturanmeldelser. Så ved du mere om opera og teater, end du tror.

Få (måske) en succesoplevelse i Det Sku’ Du Se-Quizzen.
Tag fem minutters pause med lidt uforpligtende opera, teater, skuespil, musicals og gode spisesteder.

Du finder quizzen her.

Her er tre  smagsprøver.

DE HOVEDLØSE var titlen på teater Mungo Park’s store succes i Anna Malzers forrygende debut-forestiling.

Hvem handlede stykket om?

Donald Trump og Hillary Clinton? De Gule Veste? 

IDOMENEO  er en af de lidt mindre kendte operaer af en af de helt store mestre.

Hvem er komponisten?

Verdi? Mozart?

DET STORE STILEHÆFTE lagde anmelderne ned på Husets Teater.

Hvilken af de to medvirkende stjerneskuespillere er også teatrets direktør?

Olaf Johannessen? Jens Albinus?

Fortsæt her…. www.quiz.detskuduse.dk