BLANDINGSMISBRUG AF MAD, VIN OG HYGGE

Nede ad Ravnsborggade, et par hundrede meter fra Nørrebro Teater, finder du et skønt lille spisested, der brillerer med sin enkle stil og ukunstlede feeling. Navnet er 20a og restauranten er i familie med den glimrende Il Corvino næsten lige overfor, som jeg tidligere har topanmeldt.

20a dyrker ikke det italienske, som storebror på den anden side af gaden. Her køres i stedet et helt afslappet blandingsmisbrug af mad, vin og hygge til absolut rimelige priser.

Sådan noget med unghane, kalv, braiseret lam, oksekæbe og den slags. Hertil kommer dagens udvalg af frisk fisk, suppe, forretter og charcuteri. Enkelt og lækkert i en dejlig atmosfære, hensat i et corny, loppefunds-agtigt møblement.

Jeg var heldig at få bord inden Jytte-premieren, og der var allerede godt fyldt og god stemning ved 17.30 tiden, hvor den yderst sympatiske tjener lokkede mig ind i en orangevin, som måske er den første, jeg rent faktisk har brudt  mig om.

En L’etrange Orange 2020 fra Louis Maurer i Alsace med en lidt orangelækker bitterhed i eftersmagen.

Jeg holdt mig til den orangefarvede gennem resten af mit pre-treatermåltid, der indledtes med en nærmest lidt hverdagsagtig tilberedning af dansk blæksprutte, som både var køn, opfindsom og velsmagende.

Helt klassisk var den efterfølgende Cassoulet Au Four med bønner, røget kålpølse og confiteret andelår.

Tilbehøret af grønne bønner i hvidløgsolie, syltede løg og sennep/estragon sauce var mums uden dikkedarer.

Anbefales absolut.