OPERA OG KARNEVAL • VENEDIG

KLAR TIL OPERA OG KARNEVAL I VENEDIG

I Italiens måske smukkeste by, Venedig, ligger også et af verdens smukkeste operahuse, La Fenice, fra 1792.

Et hus med stolte traditioner, som igennem alle årene har bestilt operaer af tidens største komponister.

Det var bl.a. her, Verdis mesterværker Rigoletto og La Traviata kunne opleves for første gang, ligesom både Bellini og Rossini har fået førsteopført flere af deres kendte operaer på La Fenice. Med andre ord et hus, som har den italienske operatradition helt inde under huden.

Når La Fenice fra lørdag 11. februar blænder op for en af verdens mest elskede operaer, Rossinis Barberen i Sevilla, kan man være sikker på, at få en operaoplevelse, sådan som den var tænkt fra komponistens side. Ikke mindst fordi instruktøren Bepi Morassi lader forestillingen udspille sig tidstypisk, dvs. i slutningen af 1700-tallet.

Ingen nazitegn, Calixto Bieito-splatterblod eller smal tjekkisk ekspressionisme, men en stilsikker opførelse med gode sangere der ved, hvordan den ged skal barberes!

Det Sku’ Du Se er på plads ved premieren og anmelder forestillingen, der med garanti vil få medvind fra en fyldt sal i festhumør, da opførelsen sker midt under det årlige, verdenskendte karneval, der starter nogen lunde samtidig.

Hvis du er hurtig, er der enkelte restbilletter at få i spilleperioden, der slutter ultimo februar.