CPH STAGE • 2023

★★★★☆☆

Foto: Karoline Lieberlind/Amduat

ANMELDELSE AMDUAT – EN ILTMASKINE: BILLEDSKØN PERFORMANCE FUSION OM DØDENS INDRE LIV

Et forbløffende stagedesign med en 3 x 28 meter lang videoscreen i hovedrollen, gør Hotel Pro Forma’s performance-forestilling om livets sidste rejse til en spektakulær, billedmættet fusion af kostume exstravaganza, live DJ ambience og sært rørende dødslyrik.

Bag en hospitalsseng med en terminal mand og hans vågende søn (angiveligt lokaliseret på Lungemedicinsk i Holbæk) bevæger processioner fra det ægyptiske dødsrige sig over scenen, mens brudstykker af poesi afvikles i smuk typografi på kæmpeskærmen sammen med smagfulde videoanimationer på et teknisk/kreativt niveau, der ikke er hverdagskost herhjemme.

Amduat betyder dét, der findes i underverdenen –  og iltmaskinen blander sig konkret i den ægyptiske mytologi med klamme hvæs fra faderens iltmaske, mens livet siver ud af ham.

Det lyder fanme ulækkert, tænker du, men resultatet er en forunderlig smuk og vedkommende forestilling fuld af abstrakt skønhed og refleksion.

Hvordan giver man slip på livet og hvordan giver man slip på den døende. Hvad sker der på den allersidste rejse, der i denne udgave  byder på følgeskab af karaktererne fra den egyptiske mytologi form af dansere i poetiske kostumer og oversize hovedbeklædninger.

Fra sjakalfjæs Anubis til solguden Ra, Falke-, Vædder- og kobraslange-guder, ibisfugle, digitale slanger, skarabæer og sejlende Nilbåde. Alt sammen pakket ind i et effektfuldt, liveproduceret lydtæppe fra Hari Shankar Kishore’s DJ pult i scenens ene ende. Ganske enkelt en dybt original, helstøbt og betagende teateroplevelse.

Den internationalt anerkendte multikunstner Kirsten Dehlholms roste og værk fra 2021 tager udgangspunkt i Harald Voetmanns bog fra 2018, og tåler i dén grad denne revival, der kan opleves i Den Grå Hal på både på dansk og engelsk frem til 10. juli.

Fire store stjerner fra Det Sku’ Du Se. Afsted med dig.

FØLG CPH STAGE PÅ DET SKU’ DU SE

CPH Stage præsenterer over 70 forestillinger her i 2023 sæsonen, der markerer festivalens 10 års jubilæum.

Det Sku Du Se tager dig med til bl.a. Memoriam, Work Bitch, Amduat og ikke mindst Kannibalen i Skuespilhuset.

Forestillingen er baseret på den ægte historie om Armin og Bernd-Jürgen, der mødtes i et chatforum for kannibaler på nettet. Begge havde gennem flere år søgt efter et menneske, der kunne forløse deres inderste ønsker…

Forestillingen blev ved premieren i 2022 en af de mest omtalte forestillinger længe. Stay tuned.