WORK BITCH • CPH STAGE

★★★★☆☆

Foto: Martin Høyer Poulsen

ANMELDELSE WORK BITCH: SPØJS SCENEKUNST MED MENING I GALSKABEN

Hvornår har du sidst set en skuespiller tæve sig selv halvt ihjel med agurker? Så er det afsted til Edison på Frederiksberg og se Work Bitch.

En virkelig spøjs omgang scenekunst, der mixer dialog, dans, popmusik og performance i et campet, pangfarve-glitrende spa/wellness univers af tilsyneladende happiness, der krakelerer langsomt men sikkert gennem forestillingens 1 time og 20 minutter.

Et udmattelsens manifest, som Work Bitch (også) har betitlet sig selv.

Underholdningen er i top og narrativet sympatisk i gensynet med Ida Marie Hede og Niels Erlings publikumstræffer fra 2021 – en udflippet, abstrakt undersøgelse og absurd perspektivering af det præstationsræs, vi har fået skabt os i snart sagt alle livets forhold.

You want a hot body? You want a Bugatti? Maserati? Sip Martinis? Live fancy? Party in France? You better work, bitch!

Sådan synger Britney Spears I den  overdrevent sexy og SÅ for meget video i sit  2013 elektropophit (se videoen her, der inspirerede til 2021 forestillingen Work Bitch, som ikke er blevet mindre relevant.

Popstjernen Britney Spears har været centrum for en surrealistisk række af skandaler og tabloide sensationer, der kulminerede, da hun efter års umyndigøgørelse blev befriet fra sin manipulerende far og genvandt selvbestemmelsen (og alle dollarmillionerne) med hjælp fra #Free Britney bevægelsen.

Fremadrettet sigter Britney angiveligt efter et enklere liv og en økologisk farm med ro, powerjuice og mavebøjninger. Hvis Britney kan undslippe hamsterhjulet, kan vi andre måske også?

Arbejdet er for mange den primære identifikation og identitet. Hvem er man, hvis man ikke længere gider presset? Kan vi befri os selv? Og hvem er egentlig fjenden? Er det fitness? Er det sukker og fedt? Arbejdet, banklånet, patriarkatet, min kæreste  – eller er det mig selv?

Stykket tapper ind i den aktuelle diskussion om de sociale mediers perfekthedskultur og er kapitalismekritik uden at være plagsomt, venstreorienteret agitationsteater.

Work Bitch  sætter spørgsmålstegn ved ideen om at workbitche røven ud af bukserne for at få raget mest muligt til os, og dernæst udstille alle glansbillederne på Instagram.

Scenisk er der kul på fra start til slut. Vild er scenen, da Tue Lunding smadrer sit selvbillede, ophængt som en slags fastelavnstønde, med en baseballkølle. Helt amok går det, da Nanna Cecilie Bang  tæver sig selv halvt ihjel med agurker.Tumlingesekvensen med de to aktører pakket i kulørte baderinge fra top til tå er heller ikke uden evner.

Sjovt er det, og gu’ er der mening i galskaben. 

God fornøjelse.

FØLG CPH STAGE PÅ DET SKU’ DU SE

CPH Stage præsenterer over 70 forestillinger her i 2023 sæsonen, der markerer festivalens 10 års jubilæum.

Det Sku Du Se tager dig med til bl.a. Memoriam, Work Bitch, Amduat og ikke mindst Kannibalen i Skuespilhuset.

Forestillingen er baseret på den ægte historie om Armin og Bernd-Jürgen, der mødtes i et chatforum for kannibaler på nettet. Begge havde gennem flere år søgt efter et menneske, der kunne forløse deres inderste ønsker…

Forestillingen blev ved premieren i 2022 en af de mest omtalte forestillinger længe. Stay tuned.