TIVOLI REVYEN • GLASSALEN

★★★★☆☆

Foto: Camilla Winther

ANMELDELSE TIVOLI REVYEN: LISBET OG LINDA TOPPER TIVOLI

Linda P topper Tivoli-revyen som minus-erotisk bollecoach på spil med gode råd til kickstart af et hensygnet sexliv. En skøn sketch fuld af uartigheder, herligt udført af den revydebuterende standupkomiker, som er kendt for sine one-woman shows, og stjæler revyens største grin med sin fine timing, unge punch og desperate underdrivelseskomik.

Tunge læs trækkes på Lisbet Dahl i hendes drevne gestaltninger af Irma Pigen, Lars Løkke og Lisbet herself som revydronning, en besyngning, der nok er lige ved, at blive for meget af det gode.

Måske er det sigende, at Dahls bedste nummer er genbrugs-klassikeren med cha cha cha-kvinden i infight med Prices orkester, der beskyldes for at være en samling talentløse polakker uden en tone i livet. Man får, hvad man betaler for, som det siges! 

Sjovt er det helt enkelt, og gensynets glæde med langtidsholdbare karakterer har aldrig skadet en god revy. Bare tænk på Dirch Passers kæmpebaby eller Ulf Pilgaards Dronning Margrethe.

Tivoli Revyen er dreven komedie-balfaldera for et bredt publikum, der får, hvad de er kommet efter, og går fra Glassalen med smil på læben.

Megen sladder om Lisbet Dahl/James Prices’ exit fra Cirkusrevyen har der været, og en del drøje anmelderhug har Tivoli Revyen da også fået.

Politikens altid veloplagte Henrik Palle ironiserer f.eks. over at have overværet en lagkagerevy, hvor der mangler både creme, syltetøj og flødeskum, med bunde, der har overskredet sidste salgsdato.

Det Sku’ Du Se medgiver, at det i lidt for mange af revyens numre bliver ved lige ved og næsten, trods energiske skuespilpræstationer og en super velsmurt scenografi, der flankerer et aldeles dygtigt showkapel under James Prices rutinerede ledelse.

Nicolaj Jørgensen sprudler af energi og komik f.eks. i sit nummer som kommunal familieterapeut med telefonkonsultation, hvor klienterne  viser sig at være fra kongefamilien.

Sjov idé, som på linje med flere andre af revyens tekster, synes at give bolden rigtigt op, men ikke får den sparket helt i kassen. 

Revyen spiller i Glassalen til 5. august. Hvis du kommer for at være negativ, så bliv hjemme. Der er masser at grine ad, hvis du går med på revygenrens lidt tø-hø agtige onkelhumor.

Supplér gerne med smørrebrød, rødternet dug og fadbamser i Grøften lige overfor. Her er det din egen skyld, hvis du synes,der er for langt mellem snapsene.

Det bliver fire stjerner fra Det Sku’ Du Se.