SHOWBOAT • CPH OPERA FESTIVAL

★★★★☆☆

Foto: Victoria Mørck Madsen

ANMELDELSE SHOWBOAT: I GODT SELSKAB MED HAVFRUERNE

Copenhagen Opera Festivals Showboat er en hyggelig, musikalsk kanalrundfart i selskab med to charmerende solister, der cruiser veloplagt gennem et blandet repertoire af rummeligt kurateret havfrue-relateret opera- og populærmusik.

Løjerne er betitlet Havfruer I Sigte og konceptualiseret af Kgl. Operabaryton Simon Duus – (snart også musicalstar i Moulin Rouge) –  der har bundet den umage musikalske buket sammen med små anekdoter og funfacts, synkroniseret med kanalrundfartens blødt vuggende rute.

Herunder en 110 års fødselsdagssang til Den Lille Havfrue på Langelinie og en pudsig a capella-kanon udgave af Gasolin’s Sirenesang, mens vi tøffer gennem Christianshavn.

Bedst fungerer denne budgetklasse-event musikalsk i de mere kendte arier som dén du véd fra Gianni Schicci, Måne-Arien fra Rusalka og blomsterduetten fra Lakmé, da  koncert-vikårene til søs nu engang er lidt ufokuserede, når vi taler outdoor på gyngende grund.

Sopranerne Lisbeth Rasmussen Juel og Anna Vaupel leverer med højt humør, sjove kostumer og  fine vokaler, der geares med fuld smæk på akustikken under inderhavnens lave, hvælvede broer.

Alt i alt en hyggelig sommerbagatel i form af 70 minutters rejse i havfruens tegn, som fortegner godt vejr og medbragt rosé.

God tur.