MOULIN ROUGE • FALKONÈR SALEN

★★★★★★

Foto: Miklos Szabo

ANMELDELSE MOULIN ROUGE: EN FEST DU IKKE VIL HJEM FRA

En fejende flot opsætning sætter fut i skørterne og fuld fart på festen i Moulin Rouge, hvor et tændt stjernecast blæser publikum omkuld med et overflødighedshorn af fed musik, spektakulær scenografi, pirrende koreografi og lækker-sørgelig romantik. Velkommen til en fest, du ikke vil hjem fra.

Sara Viktoria Bjerregaard springer ud i et brag af star quality, og sammen med en fremragende Silas Holst holder de hele vejen som det forelskede par i en kropumulig kærlighed, der i Moulin Rouge’s billedskønne forolkning bliver en pragtfuld musical-show-blanding af Puccinis La Boheme og Verdi’s La Traviata. Begge gribende opera-tårepersere fra aller øverste hylde.

Men glem alt om opera. Her buldrer det afsted med et mageløst medley af op mod 90 pop/rock megahits med Lady Marmalades ikoniske Voulez-vous coucher Avec Moi? som affyringsrampe og Elton Johns Your Song som en slags afdæmpet ledemotiv og aftenens helt store balladetrumf. 

Hold da helt fest for en intro, der noget af det hotteste, jeg har set på en dansk  musicalscene. Orkesteret fyrer den af til den helt store guldmedalje og ingen kan sidde stille i den propfyldte sal med A-liste kändisser på alle rækker.

Rasmus Bjerg er drønsikker og fremragende i sin diabolske rolle som den flamboyante natklubejer Harold Zidler, lige som Laus Høybye tager kegler som pariserkunstneren Toulouse-Lautrec.

Det hele startede som bekendt med en film. Den australske filmskaber Baz Luhrmans blockbuster Moulin Rouge fra 2001 var en både anmelderrost og kommerciel succes. Senest var Baz aktuel med sin imponerende Elvis-film.

Med Nicole Kidman og Ewan McGregor i de bærende roller indtjente Moulin Rouge knap 200 mio. dollars på et 50 mio. dollars budget.

Musicaludgaven spiller stadig i Londons Westend. Nu kan den tilmed opleves i One and Only Musicals ambitiøse, danske produktion i Niclas Bendixens vellykkede instruktion Og det er bare om at komme afsted.

Handlingen er hurtigt overset – og gør det noget! Den unge, amerikanske poet Christian dumper ned i Moulin Rouge’s 1880’er-parisiske drømmeverden af Montmartre-romantik, sex og backstage-drama, hvor han hurtigt og hovedløst forelsker sig i den ikoniske klubs feterede topstjerne Satine.

Men Satine har en hemmelighed. Hun er døende af tuberkulose og véd, at lykken er umulig.

Projektet kompliceres yderligere, da showet mangler penge og står foran fallit – teaterchefen har så godt som udlovet Satine til en gejl investor, der satser på at overtage hele butikken inkl. den ombejlede topstjerne.

Sammen med et par ret festlige, stærkt velspillende sidekicks, prøver Christian at forpurre arrangementet – men ak – inden trådene kan udredes og kærligheden udleves, ender Satine på den forkerte side af kirkegården (undersiden.)

Moulin Rouge er en blændende tour de force, en hæsblæsende pastiche af musikalske og visuelle punch, der lykkes over forventning

Glæd dig til en prægtig gang underholdning, eksekveret i topkvalitet. Seks Stjerner  Fra Det Sku’ Du Se.