PENNEVENNER • GLASSALEN TIVOLI

★★★★★☆

Foto: Camilla Winther

ANMELDELSE PENNEVENNER: IT’S MAGIC

Pennevenner er en rørende vellykket, romantisk komedie i jukebox-format, der overrasker med masser af fede 70’er hits – performet top musikalsk og gennemført charmerende af Annette Heick og Kaspar Phillipson.

En cute, lille historie om to pennevenner, der godt nok bor på hver sin side af Atlanten, men befinder sig samme sted i livet, og måske har mere til fælles end først antaget.

Forestillingen er skrevet af Annette Heick, der hermed springer ud som dramatiker og lykkes flot. Den røde tråd er de breve og livserfaringer, der udveksles pr. brev og indspillede kassettebånd med tidens herligste hits, der på hver deres måde betitler parternes trængsler, drømme og håb. Rør Ved Mig, Ensomhedens Gade Nummer 9, Cold, Cold Christmas Without You etc. Sangene fyres af live undervejs, så man hverken kan sidde stille, eller lade være med at nynne med.

Hvis du synes, det lyder som en tynd kop the, så forbered dig på, at det er bedste kop tynd the, du nogen sinde har smagt. Vist er handlingen er banal, men der er noget ved det hele, der, bare fænger på en måde, man slet ikke regner med.

Et vildt øjeblik indtræffer, da Heick & Phillipson levererer Close To You, så tæt på Carpenters fortolkning af Burt Bacharach’s evergreen, at man tror det er løgn. Hvem anede, at Heick kan synge med en så besnærende, lækker, soft mezzo? Wow, siger jeg bare.

Jeg mødte far og Mor Keld & Hilda i pausen, som med et lunt glimt i øjet forsikrede mig, at de ikke aner hvor hun har det fra.

Men Annette Heick synes dog at arvet en sikker fornemmelse for at ramme en hel generations musikalske G-punkt med sin enkle, ret forudsigelige men gennemført charmerende pophistorie om pennevennerne, der langsomt nærmer sig hinanden (igen), som en slags ny start med afsæt i danskpop klassikeren Hvor Er Alle Drømmene, du Drømte.

Pennevenner går lige hjertet i Heick/Phillpsons utvungne samspil med Kaspar Phillpsons rigtige søn Silas som super kompetent pianist, i spidsen for et stærkt spillende 4 mands orkester, man rigtig godt kunne tænke sig dullet op med en god håndfuld strygere og meget mere af det hele.

Pennevenner spiller i Tivoli til 23. september og tager derefter på danmarksturne, hvor forestillingen fortjener fulde huse. Det er en lille perle af et musikalsk show, man simpelthen ikke kan undgå at blive både rørt og i godt humør af.

Kærligheden lykkes til sidst, og showet lukker for fuld udblæsning med Pilot hittet It’s Magic. Ja, gu’ er det så!

Det bliver fem stjerner og tak for en skøn aften fra Det Sku’ Du Se.