ER DET NOK NU • REVOLVER

★★★★☆☆

Foto: Sara Galbiati

ANMELDELSE ER DET NOK NU: VELOPLAGT KONCERT-MONSTER MED SKARP ROCK OG BLID POESI

Jeanett Albeck er forrygende veloplagt i sin nye hybrid koncertforestilling, der underholder nonstop i 70 minutter med flotte lydtæpper af æterisk musik, blid poesi og vanvittige kostumer.

Et koncertmonster, kalder Revolver selv forestillingen, der er en slags blanding af rockkoncert og cararet, båret frem af den altid komplet fascinerende multikunstner Jeanett Albeck, som er her, der og allevegne i showets syrede scenografi med et fedt band i ryggen.

Forestillingen er baseret på et udvalg af Albeck-Greatest Hits fra succesforestillinger som f.eks. Brøgger, I Et Forhold, Tove, Tove, Tove og Ellers Mange Tak.

Den røde tråd er en hudfletning af kærlighedens besværlige væsen med en feministisk vinkel, der afspejles i et publikum, med overvældende kvindeligt flertal.

Vi er i et forum, hvor alle tilløb til Me Too-hyldest og udskamning af patriarkatet vækker omgående anerkendelse for ikke at sige jubel.

Er Det Nok Nu er kærlig  poesi men også grove løjer og brandskægt, når Albeck giver den gas i vanvittige kostumer fra flødeskums-lingeri til gladiatorbrynjer og fæle gummimasker.

Så giv pokker i, at det måske ikke er alt, der giver lige meget mening. Måske var det bare mig, der ikke fangede referencerne.

Den mægtigt kostumerede ’ypperstepræst’ med sin pseudo Inka-Bali-hovedbeklædning, var en corny, scenisk gimmick, jeg havde svært ved at placere, men lader stå åben for fortolkning.

Musikalsk frydes man over det yderst kompetente band, der leverer strømme af blødt fluktuerende synthesizer harmonier, hvorover Albecks lyse stemme svæver med lyriske tekster om at leve og elske.

Rocknumrene er solidt sparket af med den fremragende, karismatiske trommeslager Øyunn bag gryderne, bakket førsteklasses op af Ida Urd, Julie Møller Christiansen (GRO), og Anna Roemer på keys, guitars og sågar harpe.

Forestillingerne er komplet udsolgt, men der dukker ledige billetter op fra tid til anden, hvis du følger med på hjemmesiden.

Albeck er et powerhouse af gesamtkunst, og der er fire stjerner fra Det Sku’ Du Se.