PLATT-FORM • TIVOLI

★★★★★☆

PR-foto

ANMELDELSE PLATT-FORM: HELT USTYRLIGT HYLENDE SKÆGT

Comedy-trioen Platt-Form er tæt på at blæse taget af Glassalen i Tivoli med et hylende skægt satireshow, pisket frem af helt ustyrlig energi, forløsende selvironi og vidunderlig mangel på politisk korrekthed. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har været så tæt på at dø af grin.

Platt-form består af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby, der sammen har produceret flere shows og leveret såkaldt ’professionel underholdning’, ved diverse fremtrædende prisuddelinger.

Publikums jublende modtagelse her i Tivoli vidner om, at deres sprudlende take på syrlig, selvironisk satire er gået hen og blevet kult.

Aktuelt gælder det genopsætningen af sidste års kæmpesucces ’Er Vi Gået For Langt, som desværre gik under min radar.

Hvis det samme skete for dig, kan jeg på det kraftigste anbefale at opleve denne revival, hvis du ikke er nervøs for at grine kæben af led i Platt-Forms tempofyldte hybrid af comedy, kabaret, stand-up, revy og gakket satireshow.

Blandt højdepunkterne huskes en komplet skamløs sketch baseret på Jesus’ sidste dage, hvor den dramatiske bibelfortælling får sådan én på godda’en, at du ikke glemmer det lige med det samme.

Det samme gælder dansktop-publikumshittet, hvis titel jeg desværre har grinet væk, men som hylder det faktum, at alt var meget bedre i 80’erne.

Det gamle revytrick med at udvælge et par ofre fra de forreste rækker og køre hårdt på deres frisure, påklædning og skjulte seksuelle præferencer gennem hele showet, er i denne aftapning løftet til ypperste niveau. Kæft hvor er det bare sjovt (især for alle os andre.)

Trioen spiller med en fænomenal indbyrdes timing, og det vælter med skamløsheder og spydige, interne jokes, så publikum simpelthen skriger af grin stort set fra start til slut.

I flere indlagte musiknumre imponerer Platt-Form med indlysende vokale kvaliteter, kitschede koreografier og corny kostumer. Løjerne slutter måske lidt hovsa-agtigt, men super festligt i et stort hitparade potpourri med artisterne i en slags Abba-retro-glimmer-look og så meget fest og farver, at man er glad i låget flere dage efter.

Fem stjerner fra Det Sku’ Du Se til Platt-Form, der snart drager på danmarksturné med dette show, som du ikke må snyde dig selv for.