SHAKES • ØRSTEDSPARKEN

★★★★★☆

Foto: Folketeatret

ANMELDELSE SHAKES : RABLENDE SKØN TEATERFEST

Man bliver skrupforelsket i Shakes vanvittige take på Troilus og Cressida, en af Shakespeares lidt mindre kendte tragedier, der blæses ud over den maleriske Ørstedspark som top energisk, fysisk teater i vanvittige kostumer tilsat en fest af kommenterende pophits fra Spice Girls til AC/DC i pragtfulde line-ups.

Troilus og Cressida er i originalen en lidt indviklet, tostrenget historie om krig og kærlighed, svigt og bedrag, af kendere betegnet som et noget problematisk Shakespeare-værk med sit indviklede mix af tragedie, komedie og satire – og derfor knap så ofte opført.

Foto: Folketeatret

Jeg skal love for, at teatergruppen Shakes skærer lige igennem snik-snakken og fyrer fortællingen af for fulde gardiner I instruktør Thomas Hwans dygtige, flot timede og veloplagte iscenesættelse, som bør stornydes med  picnictæppe, rosé og jordbær på den skrå plæne mod søen i Jarmers plads-hjørnet af Ørstedsparken.

Shakes, Hwan, scenograf Julie Forchhammer og dramatiker Thomas Markmann har shaket tragedien så plottets puls stadig mærkes, mens resten af dramaet om komplikationer i den græsk-trojanske krig har fået et tryk-seksten, så det næsten  ikke er til at kende igen. Jeg lover dig top underholdning fra start til slut. Zeus og kartofler til folket, som det siges!

Shakes er et ultratæt sammenspillet kollektiv af kunstnere med relation til Folketeatret. Gruppen viderefører i denne 2024 aftapning en årelang tradition med gakkede outdoor fortolkninger af den ædle, men også folkelige britiske dramatiker, og jeg mindes ikke at have set Shakes bedre.

Foto: Folketeatret

Castet udgøres af Mads Riisom, Karin B. Heinemeier, Mathilde Eusebius, Morten Brovn og Gustav Giese, der leverer en helstøbt ensemble-indsats fuld af  uforfalsket spilleglæde og med noget, der ligner en hel del improvisationer, som er med til at give en velgørende publikumskontakt.

Man griner både af og med spillerne, der er klædt i vidunderlige, trashede, crashede kostumer, der burde få en pris for sin originalitet.  Meget foregår på hyperdekorerede ladvogne og minicykler, mens en af de vildt sjovt  slapstick-overgearede  kampscener udkæmpes på sixpack, mikrofonstativ og motorplæneklipper. Det er rent ud sagt kongeligt og så er der tilmed gratis adgang.

Foto: Folketeatret

Fem stjerner fra Det Sku’ Du Se med tak for en fed oplevelse man bliver i super sommerhumør af.

En forestilling fuld af gakket sødme og ægte teaterglæde, som, du ikke skal snyde dig selv for.

Shakes spiller tirsdag til lørdag kl. 18.30 til 27 juni og derefter på turne.