SOMMERBALLET • BELLEVUE TEATRET

★★★★☆☆

Foto: Robin Skjoldborg

ANMELDELSE BELLEVUE SOMMERBALLET: SÅ BLEV VI GLADE

Alban Lendorf imponerer fra første sekund med saft, kraft og en fedtprocent omkring nul i Bellevue Teatrets sommerballet, der afvikles som en sært ubalanceret doublebill, og først trækker stikket hjem til allersidst.

I pocket-size balletten Den Unge Mand Og Døden (dansk urpremiere på den verdenskendte koreograf Roland Petits ikoniske værk fra 1946) har den flittigt prisvindende, danske balletstjerne Lendorf (33) selskab af den amerikanske topdanser Cassandra Trenary som døden, effektfuldt klædt i knaldgult Kill Bill/Uma Thurman dress, tilsat cigaretter og sort paryk.

En dragende, dampende dødedans hvor ikke en eneste muskel i Lendorfs svært imponerende korpus synes ubrugt.

Fri udsigt til herlighederne er der bag Albans dekonstruerede denim-overall, som ikke overlader ret meget til fantasien.

Med sine formidabelt kraftfulde spring og bomsikre trin gør han hele forskellen på en premiereaften, der indledes med Quorum Ballettens storroste fortolkning af Shakespeares Romeo & Julie

En livlig, moderne, til tider næsten street-agtig koreografi, dygtigt live akkompagneret af 12 musikere i et effektivt og såre velgjort, komprimeret 60 minutters arrangement af Prokofievs kendte score.

En sprudlende, spændstig ensemblepræstation, badet i underskønt, glødende renæssancelys, der med mellemrum flåes op af skarpe, præcist definerende kegler af laserprojektion. 

Flot er det, men trods flotte kostumer og masser af fysik mister forestillingen på uforklarlig vis pusten undervejs, og ender i en bølgende ensformighed, der ikke rigtig griber publikum.

Først efter pausen får Lendorf/Trenary publikum til at gispe på Bellevue Teatrets tilskuerrækker. Så blev vi glade,  som min sidemand/dame lettet udbrød, da Alban lukkede ballet og satte tingene på plads med en kraftfuld quickie til båndet musik af Bach for fuld udblæsning, der sikrer fire pæne stjerner fra Det Sku’ Du Se.

Dygtigt, men velnok ikke den bedste sommerdans, man har oplevet på den succesvante teaterdirektør Pia Jettes smukke Bellevue Teater i Klampenborgs kølige sensommer.