KU’DAMM 56 • THEATER DES WESTENS BERLIN

★★★★★☆

Foto: Jörn Hartmann, Dominic Ernst

ANMELDELSE KU’ DAMM 56: VIBRERENDE ROCK’N ROLL MUSICAL I VISUELT IMPONERENDE PRODUKTION

Det handler om rock’n roll, kærlighed og opgør mellem generationerne, i den top veloplagte og elementært underholdende publikumstræffer Ku’damm 56, der godt nok havde premiere i 2021, men er gen-aktuel lige nu, fordi musicalens del 2 har urpremiere i Berlin 5. maj. Det Sku’ Du Se har varmet op til fortsættelsen.

Berlins musicalscene er rig på musikalitet, med et væld af stærke solister og bands der ikke bare spiller r.. ud af bukserne, men også lyder forbandet godt.

Sammenlignet med Londons musicalscene er det, som om tyskerne søger en lidt tungere og mere hard-rock’et stil, med et  hammer effektivt playout, der virkelig tager kegler live.   

Mange kender allerede Ku’damm 56 fra ZDF tv-serien, der hedder Pigerne Fra Berlin på dansk, hvis tre sæsoner stadig kan streames på DR TV, og er absolut godkendt underholdning. Musical-versioneringen af Annette Hess har erobret Berlin, München og Frankfurt, solgt op mod en halv million billetter og vundet et hav af priser.

Musicalen udmærker sig ved at være mindre flow-tv agtig og gå direkte til sagen. Musikalsk er den succesfulde, tyske songwriter duo Peter Plate og Ulf Leo Sommer lykkedes med et iørefaldende soundtrack, der både viser råstyrke og inderlighed.

Signaturmelodien Berlin, Berlin hitter øjeblikkeligt, mens et prægtigt rumba-nummer sætter ekstra spræl i sagerne.

Duoen stod også bag den yderst veldrejede Romeo & Julia (Liebe’s Alles), som du kan læse min anmeldelse af her.

Ku’damm 56 udspiller sig i Berlin 1956, hvor duften af ny begyndelse vokser i takt med efterkrigstidens wirtschaftswunder og en spirende tro på fremtiden.

Historien kredser om den enlige danseskole-ejer Caterina Schöllack og hendes tre døtre, der får rodet sig ud i en række komplicerede lovestories, tilsat opgør med gamle rollemodeller og konservative værdier.

Det vibrerer af rock’n roll, læderjakker, pomadehår, jeans og popskørter i en visuelt imponerende produktion med blæret scenografi og sprudlende lysdesign.

Veloplagt underholdning med høj intensitet, spilleglæde og masser af ung energi – og med en undertone af emotionel dybde, der gør Ku’damm 56 til noget andet og mere, end en tysk udgave af Grease.

Flot koreograferede dansenumre i stort udtræk blander sig med voldtægt, slagsmål og festlig flirt. Og lur mig, om ikke faderen, som ellers var forsvundet under krigen på Østfronten, pludselig dukker op som overbevist kommunist og sætter ekstra brand i sagerne.

Pigerne Fra Berlin skriver nye kapitler, når den med spænding ventede efterfølger Ku’damm 59 har premiere på Theater des  Westens 5. maj.

Glæd dig til anmeldelsen her på Det Sku’ Du Se.